top of page
Brown Dogs

VALPKURS OCH VARDAGSLYDNAD

Kurser som gör det lättare för dig och din hund i vardagen. På dessa kurser jobbar vi med hundens vardagslydnad oavsett ålder. Med andra ord, vanligt hyfs och vett. Det är aldrig försent att lära en hund nya kunskaper.


Exempel på kurser: valpkurs, unghundskurs/tonårshunden, vardagslydnad grund och fortsättningskurs, kurs i koppelvett/gå fint, inkallningskurs, klickerkurs

Kursernas bokas via Medborgarskolan Örebro

Three French Bullgod Puppies

VALPKURS

Ge valpen och dig själv en bra start. På denna kurs får du och din valp lära er grunderna för en fungerande och trevlig vardag. På kursen tränar vi kontakt, följsamhet, hantering och att kunna ta det lugnt även när det händer saker i omgivningen. Vi varvar praktik med teori, så att du bättre kan förstå din hund och varför den gör som den gör. Kursen riktar sig till dig som har en valp mellan 2,5-6 månader.


Inga förkunskaper krävs – oavsett om du haft valp tidigare eller om det är din första hund måste man börja från början. Alla hundar är olika och behöver behandlas därefter. Trygghet och samarbete är grunden för all god samvaro.

UNGHUNDSKURS - TONÅRINGEN

Har din valp blivit äldre, fått ”knäck i lurarna” och glömt allt den tidigare lärt sig? Kan du riktigt se hur det spritter i benen och i kroppen? Tiden mellan 6 månader och två år kan vara väldigt jobbig. Detta är dock en naturlig del av hundens utveckling och mognadsfaser. Mycket händer i både kroppen och knoppen, hormonerna sprudlar. Nu är det som viktigast att behålla glädjen och tålamodet även om det kan kännas helt hopplöst vissa dagar.

Det här är en kurs för dig som vill få en förståelse för unghundens perspektiv och få en bättre vardag tillsammans med din unghund. Vi kommer på ett lekfullt sätt arbeta med er relation, ert samarbete och på att bli tryggare med varandra. Vi kommer träna på kontakt, följsamhet, koppelgående, och att komma när du ropar, men också hur du kan fånga hundens intresse när annat lockar på promenaden.


Vid varje tillfälle har vi också någon aktiveringsövning så att du får idéer på hur du kan aktivera din energiska tonåring.

För hundar från 6 mån upp till 2 år.

Svart hund
Two French Bulldogs

VARDAGSLYDNAD GRUNDKURS

Har du och hunden olika åsikter? Gör den inte som du säger? Eller kan det vara så att ni helt enkelt inte förstår varandra? Det här är en kurs för dig som vill få en bättre vardag och trevligare promenader med din hund, På kursen kommer du att få träna din hund i följsamhet, kontakt, gå fint i kopplet, sitt, ligg, stanna kvar och att komma när du ropar. Du får verktyg för ett skapa ett bättre samarbete och förståelse för hundens perspektiv. Vi arbetar med er relation, ert samarbete och hjälper er att bli tryggare med varandra.


En grundkurs för dig som inte gått kurs tidigare, har köpt en unghund/vuxen hund eller vill repetera tidigare kurs med nya hundar. För alla hundar över 6 månader.

VARDAGSLYDNAD FORTSÄTTNINGSKURS

En fortsättningskurs för dig som gått valp, grundkurs eller unghundskurs tidigare, känner att du kommit långt i din träning men vill fortsätta att träna tillsammans med andra. Här fortsätter vi jobba med grundlydnaden, men nu utan hjälper, som t ex sitt, ligg, koppelgående, inkallning med störningar. Både när- och avståndslydnad.


Vi tränar ute i olika miljöer.


Här är rekommendationen att hunden är minst 1 år.

Brown Dogs
Two French Bulldogs

GÅ FINT/KOPPELVETT

Stillsamma, trevliga promenader är något många föreställer sig när de tar emot en hund i familjen, men verkligheten blir inte alltid som man tänkt sig. Vems är egentligen promenaden, hur länge ska hunden få sniffa på en kissfläck och hur får man hunden att inte dra in i buskar eller mot andra hundar och människor? Det är frågor vi tar upp på kursen. Vi tränar på att gå fint i koppel och att hälsa fint.
Här får du verktygen för trivsammare hundpromenader – du får tips om hur du ska hantera kopplet och hur du kan göra promenaderna roligare, så att både du och hunden är glada och nöjda när ni kommer hem.

INKALLNINGSKURS

Kommer hunden på inkallning – ibland? Eller inte alls? Eller nästan alltid utom när … Då är det här kursen för dig!
Vi börjar med att jobba på grunderna, vilket bygger på att inkallning är en relation. Vi strävar efter att hunden ska tycka att komma till dig är det bästa som finns. Vi tränar med olika störningar, allt utifrån hundarnas förutsättningar. Du lär dig hur du ska belöna din hund, hur du kan göra en ”nödinkallning” och hur du kan få stopp på hunden om den t.ex. springer mot en väg.

Three French Bullgod Puppies
bottom of page