top of page
Brown Dogs

BETEENDEPROBLEM

Är din hund reaktiv stressad, arg eller rädd? Konsultera en hundpsykolog för utredning och individuell träningsplan eller gå en kurs för att få hjälp med problembeteende


Exempel på kurser: hundmöteskurs, antijaktkurs, skapa fokus vid stress, skvallerkurs

Three French Bullgod Puppies

HUNDMÖTESKURS

Upplever du dina hundpromenader jobbiga? Vill din hund hälsa eller bråka med andra hundar när ni ska passera? I stället för att lyssna på dig så skäller den, sliter och drar för att komma fram till den andra hunden?


Då är detta kursen för dig! Här får du tips och praktisk träning på hundmöten. Det vi kommer arbeta med är att ändra hundens känsla vid hundmöten. Vare sig din hund är osäker, arg eller rädd behöver du verktyg för att ni ska kunna passera andra hundar på ett lugnt sätt.


Du har säkert märkt att det inte hjälper att dra i kopplet, skälla på hunden eller tycka synd om den. Vidare kommer vi titta på hundarnas språk så att du tidigt kan se när din hund blir obekväm i ett möte, och du får lära dig hur du kan stötta den på rätt sätt. Vi arbetar individuellt och ger hundarna det utrymme de behöver.


OBS! Första tillfället är teori utan hund, de andra tillfällena är praktik med hund.

ANTIJAKTKURS

Har du en hund som jagar katter, rådjur, hästar, harar, fåglar, ekorrar, ja helt enkelt det mesta. Och din önskan är bara att kunna ha din hund lös utan att störa viltlivet och omgivningen. Då krävs det träning och förståelse för hundens naturliga behov.

Under kursen kommer du att gå jobba med vart på ”jaktskalan” ligger just din hund vad är det som triggar igång honom/henne. Du kommer få träna på att ta fram alternativa aktiviteter till jakten samt öka din hunds behov och vilja att vilja vara med dig. Ni kommer få lära in en ny inkallningssignal, ett fungerande ”nej”/brytsignal och stoppsignal.


Träningsplanerna kommer vara olika då den individ-anpassas till just dig och din hunds behov och förutsättningar.

Svart hund
Three French Bullgod Puppies

KONSULTATION - BETEENDEPROBLEM

Upplever du att din hund har ett beteendeproblem? Är hunden reaktiv, stressad, arg eller rädd? Har den starkt resursförsvar eller är omöjlig att hantera i största allmänhet? Då kan det vara bra att konsultera en hundpsykolog för att göra en utredning och lägga upp en träningsplan.

Första tillfället är omkring 1-1,5 timmar och då får du/ni möjlighet att berätta mer om er situation och vad ni behöver hjälp med. Er målbild och resultatet från utredningen (intervju och analys) kommer därefter ligga till grund för träningsplan. Träningsplanen diskuteras vid första träningstillfället.  Fast pris vid första utrednings- och analystillfället. Därefter betalar man per träningstillfälle. Det går också att beställa ett paket med utredning och 3 träningstillfällen (mellan 1 och 1,5 timme per tillfälle). Tillflällen används inom 8 mån från beteendeutredning.

Beagle Puppy

Priser konsultation (inkl moms) 2024:

  • Utredning (1-1,5 timme) analys och träningsplan samt ett träningstillfälle som återbesök: 2450 kr

  • (Utredning, analys och träningsplan - 1600 kr)

  • Pris per träningstillfälle efter utredning (1 - max 1,5 tim per tillfälle): 930 kr

  • Paketpris: Utredning/analys + tre träningstillfällen: 4090 kr (Normalpris: 4080 kr)

  • Vid eventuella resor utanför Örebro stad utgår reseersättning med 50 kr/mil

Kontakta oss om du vill boka en tid eller vill veta mer.

bottom of page