top of page
169525411_122905009854898_45069976937483

HUNDPARTNER SVERIGE I KORTHET

Jag som driver Hundpartner Sverige heter Elisabeth Glanzelius och brinner för att jobba med utbildning, utveckling och förändring, oavsett om det gäller människor, hundar eller organisationer. Hos Hunpartner Sverige är fokus på hunden, dess ägare och familj med målet att få en fungerande och kul vardag.
Att arbeta med hundägare och hundar är en ny karriär för mig. Däremot har jag under hela mitt yrkesverksamma liv jobbat med utbildning och utveckling i olika företag.
Min första hundinstruktörutbildning gick jag 2014-2015 vid Hundens Hus. Hundpartner Sverige startade jag 2020. Därefter har jag vidareutbildat som instruktör inom kantarellsök, rallylydnad, nose work, spel och lek, relation, agility, personspår och viltspår.

Jag är certifierad Nose Work instruktör och auktoriserad doftprovsdomare hos Svenska Nose Work Klubben. 
I oktober 2021 blev jag certifierad Hundpsykolog och året efter, oktober 2022, Hundbeteendevetare med utbildad diplomathund. 
Tillsammans arbetar vi resultatinriktat med att sätta grunden för att nå det mål ni har i siktet som hundägare. Oavsett vad man har för tidigare erfarenheter, vilken ras man har, så ska det vara kul att ha hund och vardagen ska vara trevlig utan alltför stora utmaningar.

MIN ERFARENHET SOM HUNDÄGARE

Jag har haft hund(ar) under större delen av mitt vuxna liv och lärt mig mycket av dem. Av mina två första hundar, två Grand Danois, en tik och en hane, lärde jag mig att råstyrka och våld inte fungerar om jag vill få dem att följa mig och göra som jag vill. Den tredje hunden, en Beagel, lärde mig att jag kunde få honom att göra precis som jag ville, om han fick rätt belöning, och att även gamla hundar kan lära sig något nytt. Här räckte det inte med lek eller vanligt hundgodis – endast köttbullar och leverpastej var gott nog.

 

Fjärde hunden var en envis Engelsk Bulldog som flyttade med oss från ”friheten” i USA (alltid gå lös utan koppel) till Örebro som fyraåring, och koppeltvång. Olika rädslor som vi aldrig sett tidigare dök upp. Speciellt farligt var cyklar, och motorcykelhjälmar. Dessa skulle attackeras till varje pris.

 

Femte hunden, en Fransk Bulldog, var 12 veckor när han flyttade hem till oss och hade helt och hållet missat social och miljöträning. Här blev det en hel del jobb på detta, men han lärde sig snabbt.

 

Aston, Fransk Bulldog född juli 2013, var min goda vän, följeslagare och arbetskamrat fram till september 2022. Han var en duktig diplomathund som gillade att jobba tillsammans med osäkra och rädda hundar. 

Min nuvarande hund Nisse, är en Australian Labradoodle, född december 2020, och har varit en riktigt jobbig tonåring. Han får testa alla möjliga typer av övningar - samtidigt som han testar mig till max! Han har börjat sin utbildning till diplomathund, och så fort han har mognat psykiskt ska vi se om han inte kan bli certifierad.

 

Under åren tillsammans med hundar har jag fått en stor förståelse för att varje hund är en individ, som utvecklas i olika riktning och tycker om olika saker. Relation och samspel är viktigt och varje hund kräver olika mängd av träning och tålamod. Det finns inga genvägar, man måste träna för att nå sitt mål och att se resultat. Man måste vara flexibel och se till att man inte glömmer att det är kul att ha hund!

Det ska erkännas att jag inte är en tävlande hundägare. Min passion är vardagslydnad och aktivering. Att ha kul tillsammans med hunden utan alltför många krav. 

bottom of page